Grol JO11-2 kampioen!

08-12-2021

Op vier december om kwart voor 10 voel je de spanning en voorpret op het sportpark Den Elshof. Dit heeft niets te maken met het feit dat Sinterklaas op dat moment nog in het land is, maar alles met de kampioenswedstrijd Grol JO11-2 tegen FC Dinxperlo JO11-2 die om 10 uur van start gaat. Op het hoofdveld trappen de spelers van zich in, de trainers zetten het veld uit en de ouders nemen plaats in het gezelligste sportcafé van de Achterhoek om goed zicht te hebben op de livestream.  
 
Vanaf de aftrap door FC Dinxperlo zet Grol direct druk waarbij Dante met zijn rode muts de bal afjaagt. Binnen drie seconden heeft Grol de bal veroverd, dit begint goed! Al snel heeft Labeat de eerste kans, waarbij de keeper van Dinxperlo met een katachtige reflex nog de redding weet de brengen, de rebound van Capitano Wietse stuit ook op de keeper, maar vervolgens is het toch Joep die de bal hard en laag in de hoek van het doel weet te schieten. Goal!!!!! De fase daarop kenmerkt zich door veel balbezit door Grol maar weinig echte kansen. Wel mooi om te zien is dat iedere lange bal van de keeper van Dinxperlo op het middenveld wordt opgevangen door de felgekleurde balsjes van Carlijn of net daarachter door Rosa. Uiteindelijk maakt Wietse toch de tweede goal, en al snel volgt de derde goal die door door Dante wordt gemaakt. De hele eerste helft heeft de gedegen achterhoede, die uit Rosa en onze Beltrumse trots Kick bestaat, geen kans weggegeven en met een drie nul gaan ze de kleedkamers in.  
 
Ook in de tweede helft laat Grol zien dat zij de meerdere zijn. Mohammad overtuigt in de goal gedurende deze helft en is serieuze competitie voor ieder andere selectiekeeper bij Grol. Carlijn, Rosa en Robine bewijzen dat meiden helemaal niets onderdoen voor de mannen op het veld, het zou ons niet verbazen als de scouts van MVVA deze toppers binnenkort eens extra in de gaten gaan houden. De eindstand is maar liefst 8-1 en hiermee is de JO11-2 terechte kampioen in de tweede klasse! Proficiat!  
 
Michel Grootholt als leeftijdscoördinator heeft de eer om de beker uit te reiken aan het team. In zijn toespraak roemt hij niet alleen de aanwezige spelers, maar ook de door ziekte afwezige Tycho die mede heeft gezorgd dat de voorgaande wedstrijden zijn gewonnen. De trainers (Sander, Jacco, Björn en Tyn) hebben zeker ook een rol gehad in de resultaten van dit talentvolle team, voor Björn is dit zelfs zijn eerste prijs als trainer ooit! Grol JO11-2 viert goed feest in de kleedkamer en geniet van de patat en frisdrank in het sportcafé. Wij gaan nog veel horen van deze jongens en meiden!

Hieronder nog enkele foto's.


Het kampioensteam


Trotse aanvoerder


Gezellig genieten van het kampioenschap in het sportcafé


Bjorn als trainer met zijn eerste succes