Grol ronde verder in Achterhoekcup na winst op DVC

26-10-2021

Dinsdagavond 26 oktober speelde Grol voor de Achterhoekcup tegen 2e klasser DVC ’26 uit Didam.

Een mooie gelegenheid voor de jonge spelers van de eerste selectie om te laten zien wat ze kunnen en dit deden ze dan ook.

In de eerste helft waren de kansen spaarzaam. DVC was in het begin iets meer in balbezit, zonder echt gevaarlijk te worden. Daarna was het Grol dat meer op de helft van DVC ging spelen. Grol gaf geen enkele kans weg in deze eerste helft, en had zelf drie kansen om de score te openen: na aangeven van Siebe Lantink schoot Mick Wissink op de keeper, een rush van Mike Kempers eindigde via een handsbal in de 16 meter, waar de scheidsrechter niet voor floot, en vlak voor rust schoot Mick Wissink wederom op de keeper, nu op aangeven van Mart Zieverink.

Met name Siebe Lantink viel op door zijn goede spel, hij was veel aan de bal en was bij veel acties betrokken. Ook Mike Kempers viel positief op, hij won veel persoonlijke duels en was ook bij enkele mooie aanvallen betrokken. Achterin stond Rico Lammerdink centraal, hij liep daar veel gaten dicht, waardoor DVC geen echte kansen kreeg, en via hem startte menig aanval.

De tweede helft was volledig voor Grol, dat makkelijk de bal rond kon laten gaan. Het aantal kansen was ook overduidelijk meer. Een lage voorzet van Wouter Rexwinkel bereikte helaas geen medespeler en een gevaarlijke voorzet van Titus Hoffman werd bij de eerste paal tot hoekschop gekopt. In de 65e minuut leek Grol te gaan scoren met een schot van Wouter op de keeper en Mart Zieverink die in de rebound binnen schoot, maar het bleek buitenspel te zijn. Een minuut later was het dan toch raak: Mick Wissink dribbelde over links het 16-meter gebied in en scoorde de 1 – 0.

Mike Kempers had daarna nog een mooie actie, waarbij hij zich zelf vrij speelde en zijn schot de kruising in leek te gaan, maar de bal zeilde rakelings over het doel. Een schot van Tiem Rots werd nog uit de kruising getikt. Vlak voor tijd scoorde Grol dan eindelijk de meer dan verdiende tweede treffer: een perfecte voorzet van rechts van Tygo ten Bulte werd door Luc Berentsen binnengekopt: 2 – 0.

Met deze mooie overwinning is Grol door naar de tweede ronde van de Achterhoekcup.

Basisopstelling Grol: Mart Zieverink, Titus Hoffman, Siebe Lantink, Eduardo de Sousa Cavalcante, Wessel Baarslag, Roel Bruins, Mick Wissink, Rico Lammerdink, Mike Kempers, Wouter Rexwinkel en Sem Brummelaar.

Wissels: Myron Baten, Tygo ten Bulte, Luc Berentsen en Tiem Rots.

Scheidsrechter: Dhr. A. Leushuis.

Aanstaande zondag speelt Grol weer voor de competitie, uit tegen Schalkhaar. Aanvang 14.00 uur.