s.v. Grol kiest voor kennis, ervaring en ambitie

15-06-2007

Henry Golstein nieuwe hoofdtrainer Grol

 

Henry Golstein, 57 jaar oud en wonende in Hengelo Gld., wordt met ingang van het voetbalseizoen 2007-2008 de nieuwe hoofdtrainer van de sportvereniging ‘Grol’. Golstein, gehuwd en vader van twee uitwonende voetbalgekke zoons, wordt daarmee de opvolger van André Simmelink uit Doetinchem, die de Grolse zondagtweedeklasser tussentijds heeft verlaten en het volgende voetbaljaar aan de slag gaat bij zaterdageersteklasser S.D.V.B. uit Barneveld.

De nieuwe hoofdtrainer van de sportvereniging ‘Grol’:

Henry Golstein uit Hengelo Gld.

 

Golstein, evenals Simmelink in het bezit van het diploma Oefenmeester I, is een bekende naam in het trainerswereldje van het amateurvoetbal. In de afgelopen decennia heeft hij reeds een groot aantal bekende clubs onder zijn hoede gehad. Zo trainde hij onder meer Zelos Zelhem, Sp. Lochem, SDOUC Ulft, RKHVV Huissen, Excelsior ’31 Rijssen en OBW Zevenaar. Met uitzondering van zijn laatste club OBW,  wist hij met alle clubs één of meerdere kampioenschappen en/of periodetitels in de wacht te slepen.

De grootste successen behaalde Golstein met Colmschate, de club waar hij maar liefst vijf jaar werkte en die hij vanuit de tweede klasse naar de hoofdklasse in het amateurvoetbal wist te loodsen. Daarnaast bewaart hij goede herinneringen aan Excelsior ’31, de club waarmee hij kampioen werd in de zaterdaghoofdklasse en daarmee vervolgens de strijd aanging om het landskampioenschap bij de amateurs.

Henry Golstein staat bekend als een slimme trainer, die wordt geprezen vanwege zijn technische en tactische kwaliteiten. Een trainer die graag op de aanval speelt en daarbij via een solide opbouw vanuit de achterhoede technisch goed verzorgd voetbal propageert.

Ook als voetballer heeft Golstein in het verleden de nodige successen geboekt. Zo was hij de grote dirigent van Be Quick gedurende de succesjaren van deze Zutphense voetbalvereniging. Ook voetbalde hij bij Zelos en Sp. Lochem, maar vierde tevens grote triomfen met Pax Hengelo Gld. Als middenvelder was hij in die dagen de grote voetbalstrateeg met het perfecte overzicht en de geweldige traptechniek. Een speler met een uitgekookte pass over tientallen meters en daarnaast een specialist bij uitstek in het nemen van vrije trappen.

 

Bij Grol werd afgelopen donderdagavond door het bestuur de knoop doorgehakt. Nadat er enkele gesprekken hadden plaatsgevonden met vooral bestuursdelegaties, werd er ook nog met de nieuwe hoofdtrainer gesproken door een delegatie van de spelersselectie, te weten door Frank Oosterholt, Tom Kaak, Lennard Walterbos en Björn Koldewey, alsmede door Sander van Beckhoven als de nieuwe trainer van Grol 2. Iedereen toonde zich erg enthousiast over de komst van deze voetbalvakman naar Groenlo.

Na de zomervakantie zal Golstein aan de slag gaan met een vrij grote selectie, waaruit eigenlijk alleen Jorrit Splitthoff uit Doetinchem is verdwenen. Tom Groot Kormelink is vanwege studie en werk in Utrecht niet meer beschikbaar voor Grol 1, maar blijft wel spelend lid van de club, zodat hij in noodgevallen misschien nog oproepbaar is. Verder komt Johan Houben terug van De Graafschap en hebben Jalal Essbai en Zouhair Chaboune na een jaartje v.v. Doetinchem overschrijving aangevraagd naar Grol. Bovendien heeft Dennis Dibbets definitief aangegeven weer als doelverdediger beschikbaar te zijn voor Grol 1. Uit dit alles mag derhalve gerust de conclusie worden getrokken dat de eerste selectie niet alleen op basis van het vorenstaande, maar zeker ook na een jaar ervaring in de tweede klasse er niet alleen in de breedte maar ook in kwaliteit op vooruit is gegaan.

 

Overigens is Grol 1 voor de nieuwe competitie 2007-2008 ingedeeld in de Gelderse tweede klasse I. De clubs die daarin zullen uitkomen zijn:

AWC, Bemmel, Beuningse Boys, Grol, Hatert, Juliana ’31, Leones, OBW, Overasseltse Boys, Pax, SDOUC en Varsseveld.