18e Internationale Marveldtoernooi op 1, 2 en 3 juni

25-05-2007

Op het moment van het lezen van dit artikel wordt op Sportpark den Elshof met man en macht gewerkt om het complex in orde te maken voor het 18e Internationale Marveldtoernooi voor nationale en internationale voetbalteams onder de 15 jaar. Veel, heel veel vrijwilligers zorgen er voor dat het sportpark wordt omgetoverd in een grote voetbalarena, een plek waar vanaf vrijdag 1 juni om 18.00 uur door topteams uit verschillende landen drie dagen lang gestreden zal worden om de eerste plaats van deze 18e editie van het Marveldtoernooi.

De formule van het toernooi is dit jaar anders in vergelijking met voorgaande jaren. Voor het eerst zal de deelname bestaan uit 5 Nederlandse en 7 buitenlandse teams (voorheen 6 : 6). Vorig jaar is reeds de stap gemaakt van een twee- naar een driedaags toernooi. Dit alles om het niveau nog meer omhoog te halen en de teams op deze manier nog meer weerstand en verschillende speelstijlen aan te kunnen bieden. Het bestuur van het Internationaal Marveldtoernooi is erin geslaagd 12 teams van grote naam en faam naar het toernooi te halen. De Nederlandse deelname bestaat uit: Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente / Heracles en het eigen team van de SV Grol. De buitenlandse deelname bestaat uit: Manchester United, Maccabi Haifa FC, FC Shakhtar Donetsk, Bayern Munchen, Celtic FC, Real Madrid en Chelsea.

 

Dat het eigen team van de SV Grol ieder jaar meedoet is geen discussiepunt voor het bestuur. Want wat is er nu mooier voor deze jongens om te kunnen zeggen dat ze tegen Chelsea of Real Madrid gevoetbald hebben. Het team van de SV Grol verblijft, evenals de overige teams, op Marveld Recreatie. De eerste wedstrijd van het team van de SV Grol wordt gespeeld op vrijdagavond 1 juni om 19.45 uur tegen Feyenoord. Op zaterdag spelen zij om 11.30 uur tegen Ajax, om 14.30 uur tegen Maccabi Haifa FC en om 16.30 uur tegen Real Madrid. Op de laatste speeldag speelt het team van de SV Grol om 10.20 uur tegen Chelsea. Langs deze weg wil het bestuur van het 18e Internationaal Marveldtoernooi het team van de SV Grol heel veel succes maar vooral veel plezier toewensen!

 

De officiële opening van het toernooi vindt op vrijdagavond 1 juni om 18.00 uur plaats. De eerste poulewedstrijden starten die avond om 19.00 uur met de openingswedstrijd van Manchester United – Bayern Munchen (!) en FC Shakhtar Donetsk – Celtic FC. Op zaterdag 2 juni start de tweede toernooidag om 10.30 uur en op zondag 3 juni zal er om 09.30 uur afgetrapt worden. De finale zal op zondag 3 juni om ca. 16.00 uur gespeeld worden.

 

Voor zowel jong als oud is er tijdens deze drie dagen, naast het prachtige voetbal, voldoende vertier. Er wordt een wervelende voetbalshow verzorgt door twee voetbalgoochelaars die diverse freestyle acts opvoeren op de vrijdagavond en zaterdag, optredens van slagwerkgroep SHUFFLE (vrijdag en zondag), een verloting op alle toernooidagen, een computerhoek, speelkasten Playstation, op de zaterdag een ‘bewegingsshow’ van Ronald McDonald, een springkussen voor de allerkleinsten, op de zondag een Panna event wat wordt verzorgd door PannaEvents, een bureau dat gespecialiseerd is in alles dat te maken heeft met straatvoetbal en de aanwezigheid van diverse supportersverenigingen w.o. Ajax met de mascotte Lucky.

 

Voor meer informatie betreffende het 18e Internationale Marveldtoernooi kijk op: www.marveld.info.