Grol D2 voor de tweede maal kampioen dit seizoen!

07-05-2007

Grol D2 is afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Longa voor de tweede maal in het seizoen 2006-2007 kampioen geworden terwijl ze nog één wedstrijd moeten spelen.

In de najaarscompetitie van 2006 waren ze ook al met veel overmacht overtuigend kampioen geworden. In beide competities werd geen enkel punt verloren hetgeen betekent dat ze alle wedstrijden hebben gewonnen.

Grol D2 bestaat uit jongens van 11 tot en met 13 jaar en kennen de volgende namen: Danny Wols, Floris Geessinck, Thomas Bos, Robin Huurdeman, Tom Heming, Mart Pouwels, Thorsten van Melis, Tim Rotink, Dave Lageschaar, Bart Jansen, Jesper Franssen, Cas Weenink, Stan van Lent en Stijn Bomers.

De verdienstelijke leider van dit team is Bert Franssen en samen met de trainer-coach René Jansen en natuurlijk de jongens, hebben zij voor deze unieke prestatie gezorgd.

Tijdens de wedstrijd in Lichtenvoorde waren, ondanks het vroege tijdstip van de wedstrijd (8.30 uur) alle ouders, broers, zussen, grootouders en andere familieleden en kennissen meegereisd om deze kampioenswedstrijd mee te maken. Al snel scoorde Stan van Lent het eerste doelpunt en zijn tweede doelpunt, na een kwartier voetballen, zorgde al voor een feeststemming langs de lijn. Uiteindelijk werd het 5-0 door nog doelpunten van Jesper Franssen en Robin Huurdeman. Een schot van Stijn Bomers werd nog door een Longa-speler in het eigen doel gewerkt.

Na de wedstrijd konden de champagneflessen knallen, de bloemen worden ontvangen en werd de kampioensbeker door Christian Reinders, namens het Jeugdbestuur van de sv. Grol, aan het team uitgereikt.

Na de wedstrijd en de terugreis werd in het sportcafé Den Elshof het kampioenschap verder gevierd. De ouders hadden nog een verassing in petto door een ieder een persoonlijk kampioenstrofee uit te reiken. Ook werden Bert Franssen en René Jansen bedankt met deze trofee en daarbij een leuke attentie.

 

Het seizoen van Grol D2 was onderverdeeld in twee competities. 

Doordat Danny Wols, de keeper, tijdens de wintersportvakantie zijn pols brak is Floris Geessinck, na de winterstop, aan de selectie toegevoegd. Floris paste direct goed in de groep en liet daarnaast zien dat hij een goede en betrouwbare keeper is. Danny Wols moest natuurlijk eerst herstellen van zijn polsbreuk maar heeft daarna zeer verdienstelijk als linkerverdediger en linkeraanvaller gespeeld, hetgeen hem zeer goed afging. Met name zijn timing en baltechniek vielen op.

Thomas Bos bleek het afgelopen seizoen, met zijn inzet en snelheid, een goede rechterverdediger en er zijn maar weinig aanvallers van de tegenstanders langs hem heen gekomen.

Robin Huurdeman, (reserve aanvoerder) heeft na de blessure eind november 2006 pas weer in maart 2007 kunnen meedoen. Als laatste man, voorstopper en mid-middenvelder, heeft hij laten zien op vele posities uitstekend uit de voeten te kunnen. Met zijn inzet en goede trap- en koptechniek was hij een grote waarde voor het team en scoorde hij ook nog eens drie maal in het afgelopen seizoen.

Tom Heming, de aanvoerder van het team, heeft na de blessure van Robin, als laatste man gevoetbald. Zijn uitstekende overzicht, goede timing en het geven van rugdekking aan andere verdedigers waren zeer belangrijk voor het team. Hierdoor werd menig tegendoelpunt voorkomen. Hij leidde de verdediging daarbij zeer bekwaam. Ook scoorde hij nog twee keer.

Mart Pouwels ontwikkelde zich al snel tot een goede voorstopper. Met zijn goede techniek en timing kregen de spitsen van de tegenstanders weinig mogelijkheden tot scoren. Ook was hij vaak een vierde middenvelder als hij bij de aanvallen inschoof  en mee naar voren ging.

Thorsten van Melis heeft als linksbenige voetballer voornamelijk als linkerverdediger gespeeld. Zijn inzet, trap- en passeertechniek waren het meest opvallend en ook zijn drang naar voren was positief. In de wedstrijden dat hij als linkeraanvaller heeft gevoetbald bleek dat hij ook daar zeer goed functioneerde. Hij scoorde maar liefst zeven doelpunten dit seizoen waaruit ook zijn aanvallende kwaliteiten blijken.   

Tim Rotink was met zijn loopvermogen en snelheid telkens een goede schakel tussen de aanval en verdediging. Tim ondersteunde vaak de verdediging maar ook was hij vaak dreigend naar voren en gaf hij vele assists. Zelf scoorde hij twee keer.

Dave Lageschaar, eveneens middenvelder, bleek een echte dribbelaar en een plaag voor veel tegenstanders, die hij op het verkeerde been zette. Doelgericht en met veel overzicht ondersteunde hij de aanval met veel assist en zelf scoorde hij ook nog eens 14 doelpunten.

Bart Jansen, als mid-middenvelder, was overal op het veld te vinden. Onvermoeibaar was hij bijna altijd aanspeelbaar en verstuurde daarna vele goede passes. Door het aanvallende spel van het team was hij vaak voor het doel te vinden, getuige ook zijn vele assists en 18 doelpunten dit seizoen.

Jesper Franssen, de linkermiddenvelder, speelde altijd fysiek zeer sterk. De tegenstanders hadden al snel veel ontzag voor hem maar ook zijn verdedigende en aanvallende kwaliteiten mogen genoemd worden. Als een Edgar Davids pakte hij vaak ballen af wat vaak zeer belangrijk was voor het team waarbij hij ook nog drie keer scoorde.

Cas Weenink heeft zich als rechteraanvaller goed ontwikkeld. Klein van stuk, maar fanatiek, snel  en vol strijd heeft hij menige aanval voorbereid en vele voorzetten gegeven. Soms was hij even onzichtbaar om als een duveltje uit een doosje mooie acties te maken. Zijn mooiste rush was die tegen Reunie (Borculo) toen hij het hele middenveld en verdediging langs zich heen zag komen en alleen door een overtreding, die tot een penalty leidde, kon worden gestopt. Acht doelpunten scoorde hij.

Stan van Lent, de spits van het team, was met zijn bal- en traptechniek, inzet en scorend vermogen een plaag voor de tegenstanders. Vaak was hij wat kleiner dan zijn directe tegenstander maar met zijn dribbels was dat voor hem geen enkel probleem. Hij scoorde al 15 maal dit seizoen maar ook zijn assists waren de basis voor menig doelpunt.

Stijn Bomers, de linkeraanvaller van het team, was altijd dreigend naar voren. Met zijn fysieke kracht, zijn snelheid en zijn keiharde schot was hij van grote waarde voor het team. Een lange bal op Stijn was altijd dreigend en ook zijn voorzetten hebben tot vele doelpunten geleid. Zelf scoorde hij maar liefst 20 doelpunten.

 

Met nog een wedstrijd te gaan tegen MEC D1 uit Miste kan worden geconcludeerd dat het een zeer succesvol jaar is geweest voor dit team. Het is zeer spijtig dat dit team het volgend seizoen uit elkaar valt. Elf van deze jongens zullen namelijk, vanwege hun leeftijd, in het volgende seizoen overgaan na de C-klasse en drie spelers zullen volgend jaar weer in de D-klasse uitkomen

 

Het seizoen is niet alleen succesvol geweest voor Grol D2 want ook Grol D1 kon de kampioensvlag al hijsen en ook Grol D3 kan aanstaande zaterdag (ook voor de tweede keer) kampioen worden. Grol D3 wordt zaterdag veel succes gewenst!