Titanenstrijd kent in slotfase terechte winnaar.

Speelronde: 21

Scheidsrechter: dhr. J. Dijkman uit Zelhem.

Eindstand: 1 - 2

Ruststand: 1 - 0

Scoreverloop: 14e min. 1-0, Dennie Buttner. 67e min. 1-1, Björn Koldewey. 93e min. 1-2, Tom Kaak (pen).

Gele kaarten: Kevin Stoteler, Tom Groot Kormelink(Grol) Loek van Groningen, Jorrit Splitthof (Doetinchem)

Rode kaarten: geen

Afwezig bij Grol: Dennis Dibbets en Tom Klein Zeggelink (geblesseerd)

Bijzonderheden: Trainer Bos ongewild toeschouwer aan de zijlijn.

Met nog twee duels te gaan behoorde de sv Grol nog altijd tot de kanshebbers voor de titel in de 3e klasse C. Met dien verstande dat er geen kostbare punten meer gemorst mochten worden in de alles beslissende eindfase. Ook nu bleek maar weer dat de strijd om een periodetitel een doorslaggevende factor kan zijn. Immers concurrent Gendringen kreeg PAX op bezoek dat nog volop in de race was voor de 3e periodetitel. Bij winst, dus verlies en een overwinning van Grol, kon het vlaggenschip van de sv Grol de eerste plek op de ranglijst weer heroveren. Met een grande finale tegen Longa’30 op het eigen vertrouwde Den Elshof voor de titel, wie kan het fraaier bedenken en een beter scenario schrijven. De werkelijkheid liep echter anders. Grol boekte een zwaar bevochten overwinning op Doetinchem, terwijl Gendringen hun gasten uit Hengelo (G) eveneens aan de zegekar wisten te binden. Grol heeft gedaan wat het kon, een zwaar bevochten zege uit het vuur slepen, daar waar het na de eerste vijf en veertig minuten niet naar uit zag. Echter de inzet en motivatie in de tweede helft bracht datgene waar men zo vurig op hoopte.

Doetinchem had in de eerste helft meer van het spel, al in de beginfase waren respectievelijk Dennie Buttner, Michel Visser en andermaal Dennie Buutner gevaarlijk dicht bij een score. Doetinchem creëerde zich ook de beste kansen, veelal voortvloeiende uit messcherpe counters. Het kon ook niet uitblijven dat de gastheren de score openden. Een strak genomen hoekschop wist Dennie Buttner in de 14e min. onberispelijk binnen te koppen, 1-0.

Grol wist hier aanvankelijk weinig tegenover te stellen en vond in de persoon van de scheidsrechter zich regelmatig benadeeld. Echter het afgeven op de leiding heeft doorgaans weinig effect, liever gezegd nadelig effect. Dat ondervond ook ditmaal trainer Bos die door de heer Dijkman achter de omheining werd verwezen na diverse aanmerkingen, al of niet terecht. Hoe dan ook, Grol kon geen middel vinden het spel naar zich toe te trekken en het sterk counterende Doetinchemse team uit hun ritme te halen.

De reeds behaalde voorsprong was koren op de molen voor de thuisploeg dat met hun snelle spitsen nog diverse malen voor gevaar kon zorgen. Vlak voor de pauze hadden zij kunnen zorgen voor een verdere uitbouw van de score, maar op aangeven van Dennie Buttner mistte de inmiddels ingevallen Renzo Bekken een uitgesproken kans.

Op slag van rust stelde Kevin met een fraaie kopbal, op aangeven van Jean Paul, hier een doelgerichte actie tegenover. Buiten bereik van keeper Keukens ging de bal helaas rakelings naast.

Na de thee kreeg Grol meer vat op de gastheren, mede door meer agressiviteit en inzet.  Dit had in de 51e min. reeds tot een treffer kunnen leiden op een afgemeten voorzet van Sander, maar Jean Paul kwam een paar voetlengtes tekort om de bal binnen te glijden.

Zeven minuten later stond Gijs Smeman op de lijn succes voor Jean Paul in de weg, Hetgeen ook Tom Kaak enige minuten later overkwam.

Na ruim 22 minuten spelen in de tweede helft viel de lang verwachte gelijkmaker. Met sublieme trap verraste Björn keeper Keukens in de linkerbovenhoek. Ondanks dat de doelman de bal nog met zijn vingertoppen wist te beroeren, kon hij een wonderschoon doelpunt niet voorkomen, 1-1. Alles wat Grol een warm hart toe draagt, hield enkele minuten daarna hun hart vast. Pedro Nuzumba en Renzo Bekken kregen beide dotten van kansen om de opgelopen averij weer te herstellen.

Na de gelijkmaker kreeg de wedstrijd sowieso meer beleving, de mogelijkheden over en weer stapelden zich op. Doetinchem stuurde de uitstekend spelende centrale verdediger Willem Stolle naar het middenveld, waardoor hun gevaarlijke spitsen meer aanvoer kregen.

Met nog tien minuten op de klok voerde Grol de druk nog eens extra op, immers geen van beide ploegen had baat bij een remise. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd kwam Pedro Nuzumba door een scheidsrechterlijke dwaling vrij voor keeper Reinders. De Grol goalie wist van geen wijken en redde het vege lijf.

Nauwelijks honderd twintig seconden later kwam de aanvaller wederom oog in oog met de Grol sluitpost, maar ditmaal kroop men zoals dat heet, door het oog van de naald. Tot drie minuten in blessuretijd moesten de Grolfans wachtten, alvorens men opgelucht kon juichen. Bij een hoge voorzet vanaf de linkerflank werd Kevin door doelman Keukens naar de bodem geduwd. Scheidsrechter Dijkman was zeer gedecideerd en wees naar de stip. Tom Kaak voltrok met een uitstekende trap het vonnis en bezorgde hiermee Grol de overwinning.

Grol zal echter a.s. zondag thuis van Longa’30 moeten winnen en afwachten op een eventuele misstap van Gendringen voor een positieve afloop van deze competitie.