Grol hervat seizoen matig

13-02-2006

Eindelijk, na wekenlange absentie van de competitie, gaat de bal weer rollen. Vriend en vijand zijn benieuwd hoe hun mannen ervoor staan en de winterstop zijn doorgekomen. Hoewel er uiteraard wel een schaduwprogramma was voor de spelers tijdens de wekenlange pauze, om aan hun conditie te blijven schaven, is het wedstrijdritme natuurlijk wel gebroken. Er zal opnieuw klinkend resultaat nodig zijn om de fraaie gedeelde eerste plek op de ranglijst te continueren en het te behalen doel in dit lopende seizoen te kunnen realiseren. De eerste hindernis op deze weg zijn ongetwijfeld de gastheren DVC’26 in Didam. De jonge ploeg van trainer Wil Beijer is op sportpark De Nevelhorst menigmaal tot verrassingen in staat  gebleken, dus de Grolbrigade is gewaarschuwd om bij de les te blijven. De Grolsupporters die de reis naar de Liemers ondernamen, kwamen van een koude kermis thuis. Koud omdat de omstandigheden niet bepaald in het voordeel van een fijne pot voetbal waren, maar ook omdat de mannen van trainer Bos totaal niet in de wedstrijd zaten. Grol startte zeer afwachtend, wat reeds in de 1e min. fataal had kunnen zijn, ware het niet dat de opgekomen verdediger Kevin Willemsen over schoot. Dit signaal was nog niet aan de blauwwitten besteed. Het bleef volharden in slordigheden, matige combinaties met een rommelig karakter van de wedstrijd ten gevolg. Ook de gastheren speelden niet de sterren van de hemel, maar wisten gaandeweg beter raad met de omstandigheden. Even leek het erop dat Grol zich aan de tegenstander kon onttrekken. In de 13e min. rondde Jalal met een bekeken schot een combinatie met Kevin af. Van grote afstand vloog de bal via de handen van keeper Bart Jan van Geemen over de deklat. De aansluitende corner bracht tot tweemaal toe gevaar middels kopballen van Kevin, maar ook nu stond de goalie succes in de weg. Een aantal minuten later slalomde Brian Aaldering door de Grolverdediging en ging in laatste instantie over de knie van Tom Groot Kormelink. De toegekende strafschop, genomen door Bjorn Aaldering, werd door Dennis vakkundig gepareerd. Amper bekomen van de schrik, diende de volgende tegenslag zich aan. Bij een snelle uitbraak en een poging naar het doel van de tegenpartij op te stomen, werd Sander Nijhoff door een hamstring blessure geveld. Jeroen van Dalen was zijn vervanger, terwijl Björn Koldewey naar de voorste linie opschoof. Was Dennis bij de strafschop nog in staat de bal te stoppen, bij een vrije trap van Mike Splithof was hij kansloos toen de bal bij de eerste paal in het net verdween, 1-0. Achteraf zou blijken dat ook hem een spierblessure parten speelde, waardoor hij in de rust vervangen werd door Erik Thuinte. Op slag van rust kreeg Grol nog een paar kleine kansjes, maar werden geheel in het teken van het opdat moment vertoonde spel, hopeloos verprutst. De tweede helft was amper een minuut oud toen de gastheren andermaal het net vonden middels een doelpunt van Brian Aaldering. De Grol ass.scheidsrechter vlagde voor buitenspel, maar zijn signaal werd door scheidsrechter genegeerd, 2-0. De daarop volgende fase kenmerkte zich door teveel charges en overtredingen over en weer. De wedstrijdleiding had de grootste moeite de partijen onder controle te houden, hetgeen in korte tijd resulteerde op een aantal kaarten.

Hierna kreeg Grol iets meer het initiatief, mede door de afwachtende houding van DVC met een comfortabele voorsprong in gedachten. De inmiddels voor Wouter Scharenborg ingebrachte Tom Kaak bracht meer druk naar voren, zonder dat direct resultaat hiervan het gevolg was. De gastheren werden even later in een riante fauteuil voor de overwinning geplaatst, door een ongelukkige terugspeelbal van Patrick op zijn keeper. De Grolsluitpost was echter al te ver uit zijn doel, waardoor de communicatie tussen hen scheef liep, 3-0. De wedstrijd leek hiermee gespeeld, het geloof in een goede afloop was verdwenen. Tot Jalal een voorzet van Björn doeltreffend afrondde. Met een volley schoot hij de bal via de binnenkant van de paal in de verre hoek, 3-1. Het slot offensief van grol kwam te laat en eigenlijk was de ploeg daartoe ook niet bij machte. Daarvoor had het in het verloop van de wedstrijd te weinig getoond en afgedwongen. Een terechte overwinning voor de gastheren die beter in de wedstrijd zaten. A.s. zondag staat de confrontatie in de uitwedstrijd met Bon.Boys op het programma, aanvang: 14.00 uur!

Speelronde: 15

Scheidsrechter: dhr. Arends uit Hoge Hexel

Eindstand: 3 - 1

Ruststand: 1 - 0

Scoreverloop: 32e min. 1-0, Mike Splithof, 46e min. 2-0,Brian Aaldering, 72e min. 3-0, Patrick Blanckenborg (e.d.) 82e min. 3-1, Jalal Essbai.

Gele kaarten: Brian Aaldering, Mike Splithof, Sjoerd Wanders, Michiel Kooy , allen DVC’26.  Jeroen van Dalen, Jonathan Lammers, allen Grol.