Grol C2 flikt het

08-12-2013

Zaterdag 30 november is het SV Grol C2 gelukt om kampioen te worden van de 3de klasse. Voor het seizoen hebben we voor ons zelf de lat hoog gelegd. Het doel was: het kampioenschap. Dat we dat ook hebben kunnen realiseren is een groot compliment aan het team en staf. Dit gebeurde in een rechtstreeks duel, want zowel Grol als tegenstander AD’69 kon kampioen worden. In de allerlaatste wedstrijd van de najaarscompetitie had het team van trainers: Sil Brockötter, Christian Pillen en assistent-leider Harm Zemann aan een gelijkspel genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Grol stond op de ranglijst bovenaan. Ad’69 stond 2de en had 2 punten minder.

Het was zaterdag tegen de middag. Half 12 om precies te zijn. De spelers van Grol C2 kwamen 1 voor 1 zenuwachtig en gespannen het sportpark op wandelen. De ene had slecht geslapen en de andere had van de zenuwen bijna niets kunnen eten die ochtend. Het was de grote dag en vandaag moest het dan toch echt gebeuren. Voor een aantal in de selectie was dit het moment om zelfs voor de 1ste keer kampioen te worden.

Opstelling van Grol: Doel: Jesper Frank; Verdediging: David Nijman, Sven Meekes, Mees van Schaik en Wout Walterbos; Middenveld: Rens Ampting, Didiet Milius en Stijn van Schijndel; Aanval: Kevin Klavers, Daan Doornink en Myron Baten; Wissels: Jordy Grave, Mika Roeterdink, Martijn Wolterinck en Glenn Penterman.

Het was 13 uur en er werd afgetrapt op sportpark Zuid in Aalten. De thuisploeg kwam sterk uit de startblokken en de grol brigade dat het daar in de beginfase moeilijk mee. Na 5 minuten was het dan ook raak voor Ad’69. 1-0. Een aanval had onderschept kunnen worden door linksback Wout Walterbos. Hij verslikte zich en de rechtsbuiten van AD kon alleen op het doel af. Onze betrouwbare goalie Jesper Frank redde in eerste instantie nog. Maar de bal werd er uiteindelijk toch ingelopen door hun prima spelende linksbuiten. Dezelfde linksbuiten kwam de eerste paar minuten nog wel in het spel voor. Daarna was het David die zijn tegenstander vooral op vechtlust de baas was. Na 7 minuten kwam dan ook gelijk de tweede domper. Mees van Schaik tevens aanvoerder van de C2 moest geblesseerd het veld verlaten. In zijn plaats kwam Martijn Wolterinck. Martijn ging centraal achterin spelen en vormde de verdere wedstrijd een sterk duo met Sven.

Na de sterke openingsfase van de thuisploeg ging het duel na die openingstreffer steeds meer gelijk op. Echte grote kansen waren er van Grol kant nog niet. De thuisploeg kreeg na ongeveer 20 minuten spelen een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel. Hun aanvoerder ging achter de bal staan en schoot de bal rechtstreek op het doel en de 2-0 was een feit. Een mooie goal waar je eigenlijk alleen maar voor kunt klappen. De rust leek te worden gehaald met een achterstand van twee doelpunten. Maar daar dacht Myron Baten anders over. De kleine, maar vooral behendige linksbuiten kreeg het 1 minuut voor rust op de heupen. Zijn prachtige schot van 20 meter spatte uiteen op de onderkant van de lat. Of de bal de doellijn al gepasseerd was, is voor ons nog steeds een raadsel. Onze alerte rechtsbuiten Kevin Klavers was er als de kippen om van dichtbij de 2-1 aan te tekenen. Dit hadden we als team ook nodig. Het gaf de meegereisde supporters en het elftal het vertrouwen terug en het gevoel dat het misschien deze middag toch allemaal nog ging goed komen.

Na de rust was het spel van Grol beter. Het team kwam gedreven de kleedkamer uit. Nog 35 minuten te spelen om minstens 1 goal te maken en dus het kampioenschap van AD’69 af te pakken. Hoewel Grol wel een veldoverwicht had in die 2de helft waren er de eerste 15 minuten niet echt grote kansen. Daarom was het tijd voor verse krachten binnen de lijnen. Als eerste ging doelpuntenmaker Kevin Klavers onder luid applaus naar de kant. Jordy Grave kwam voor hem in de plaats. De watervlugge aanvaller zou in de resterende speelminuten nog een belangrijke rol gaan vervullen. Ook kwam Mika Roeterdink in het veld voor competitie topscoorder Daan Doornink. Daan had een lastige middag. Hij werd telkens goed verdedigd en kwam daardoor niet echt in zijn spel. Mika ging op het middenveld spelen op de plaats van Stijn. Stijn ging door naar de spits. De boomlange middenvelder/aanvaller barste van de energie deze middag. Hij was overal op het veld te vinden. Met nog een 12 minuten te spelen en de stand van 2-1 achter moesten de trainers Sil en Christian wel risico nemen. Wout Walterbos ging eraf en Glenn Penterman die bezig is aan het stormachtige ontwikkeling de laatste weken kwam erbij als middenvelder. Verdediger eruit, middenvelder erbij en dus 1 op 1 achterin. Martijn werd uit het centrum weg gehaald en ging naar de linksback positie.

Deze omzetting wierp binnen 2 minuten zijn vruchten af. Want ingevallen rechtsbuiten Jordy gaf een perfecte voorzet die tussen de verdediging en doelman van AD’69 kwam. Stijn kwam vanaf 20 meter inlopen en zoals een kopbal hoort te zijn, naar de grond dus, kopte Stijn de 2-2 tegen de touwen. Grol had de wedstrijd doen kantelen en op dit moment was Grol dus kampioen. Stijn ging centraal achterin voetballen. Het gelijke spel werd met man en macht verdedigd en uiteindelijk over de streep getrokken. De ontlading was enorm. Trainers en spelers vlogen elkaar in de armen. Wat een duel. 2-0 achter en dan nog zo terug komen. Absoluut een compliment aan het team. Wat een teamprestatie. De basis van de overwinning lag vandaag misschien wel op het middenveld. Daar werden voornamelijk de duels uitgevochten. Didiet, Rens en Stijn hebben keihard gevochten voor elke bal en uiteindelijk heeft het sterkste en beste middenveld de strijd gewonnen. En een dank je wel natuurlijk aan alle ouders! Zonder jullie aanmoedigingen was het ook zeker niet gelukt. TOP!

Na de wedstrijd was het 1 groot feest in de kleedkamer. Het feestje kreeg in de kantine van de Grol nog een staartje. Een welverdiend drankje en patatje ging er wel in. Rob, Annelies en jeugdbestuur nog bedankt daarvoor.

Nu starten de voorbereidingen op weg naar de voorjaarscompetitie en ook daar zullen we goed voor de dag komen. Wij mogen ons de beste noemen, wij zijn Grol C2!!