Grol maakt nog steeds kans op de titel

07-04-2013

Grol 1 - SDC ’12 1 2-0

Bij de aftrap van de afgelopen zondag te spelen thuiswedstrijd in de competitie 2012-2013 tegen SDC ’12 uit Denekamp, vroeg praktisch iedere aanhanger van de s.v. Grol zich af hoe de hoofdmacht van trainer/coach Jos Heutinck deze middag op het kunstgras van het sportpark Den Elshof zou presteren. Dit met name met het oog op het Paasweekend, een week eerder, waarin op de zaterdag in Zwolle een bijzondere fraaie 1-3 zege in de wacht werd gesleept tegen Dieze West, maar op de maandag in eigen huis een smadelijke 1-2 nederlaag werd geleden tegen KOSC uit Ootmarsum. De vreugde op Paaszaterdag was groot, omdat Dieze West wordt aangemerkt als een grote kanshebber voor de kampioenstitel en de teleurstelling op Paasmaandag was nog groter, omdat KOSC op dat moment rode lantaarndrager was in de tweede klasse J van de KNVB.

Voor degenen, die dat mogelijk (nog) niet weten, SDC ‘12 staat voor Sportclub DOS Combinatie 2012 Denekamp en is een voetbalvereniging, die in 2012 is ontstaan na een fusie tussen de zaterdagmiddagclub Sportclub Denekamp en het ooit roemruchte en zelfs nog in de hoofdklasse van de zondagamateurs geacteerd hebbende DOS ’19. De ploeg uit het centraal in Tukkerland gelegen Denekamp bezette voorafgaande aan de wedstrijd tegen Grol met 28 punten een 6e plek op de ranglijst. Nadat het team in deze competitie met twee verloren wedstrijden van start ging, heeft het daarna de weg naar boven ingezet. Tegen SDC ’12 stond er afgelopen zondag voor de jonge Grolploeg derhalve in dubbel opzicht een ware testcase te wachten.


Foto's: streekgids.nl

En het moet gezegd worden, dat die testcase in alle opzichten een voldoende heeft opgeleverd. Echter geen dikke voldoende, omdat men daarvoor in het eerste bedrijf van een best aantrekkelijke wedstrijd teveel doelrijpe kansen onbenut liet om reeds vóór het nuttigen van het gebruikelijke bakje thee een riante voorsprong te nemen. Grol speelde een bijzonder goede eerste helft. Het enthousiaste jeugdige elan, alsmede de juiste teamspirit spatte er van alle kanten af. In deze voetbalvoorstelling vertolkte aanvoerder en middenvelder Lennard Walterbos een hoofdrol. Maar juist op het moment dat hij een nadrukkelijke stempel op deze wedstrijd wilde drukken, moest Walterbos als gevolg van een blessure helaas het veld verlaten.

Een tweede speler, die daarbij tevens nog eens overduidelijk liet zien dat hij op Tweede Paasdag in de verloren wedstrijd tegen KOSC 1 node werd gemist, was Christian Pillen. De eigenlijk onmisbare schakel tussen verdediging en aanval liet het talrijke publiek duidelijk zien waarom hij eigenlijk bijzonder belangrijk is voor de hoofdmacht van Grol. Gezegend met een ongekend groot loopvermogen en dientengevolge een prima conditie, liep de oudste van de broertjes Pillen bijna alle gaatjes dicht en corrigeerde dientengevolge praktisch alles wat er in de verschillende linies mis ging.

Om dan maar ook twee opvallende spelers uit het tweede bedrijf te noemen. Allereerst doelman Max de Vries, die niet alleen over het algemeen een voortreffelijke wedstrijd keepte, maar ook nog eens bij een 1-0 voorsprong een aan SDC ’12 toegekende en door SDC '12-speler Ruud Ottenhof genomen strafschop stopte en dat deed als de alom bekende tijger, die in een allerlaatste poging zijn laatste hongerstillende prooi meester maakt. Naast De Vries mag de naam Sil Brockötter niet onvermeld blijven. De 17-jarige, nota bene eerstejaars speler van Grol A1, scoorde niet alleen beide doelpunten, maar groeit met de wedstrijd. Een lust voor het oog van iedere voetballiefhebber en dat zeker die met een blauw-wit Grolhart.



Het Grollegioen mag trots zijn op de huidige hoofdmacht van Grol, dat onder leiding van trainer/coach Jos Heutinck en de overige leden van het begeleidingsteam zich niet alleen presenteert als een hechte eenheid, maar ook laat zien dat het nog steeds beter kan. Met andere woorden: Er zit nog steeds rek in dit Grol 1 en mede daarom is de door uw verslaggever aan dit artikel meegegeven kop: ‘Grol maakt nog steeds kans op de titel’ helemaal terecht.

Ondanks dat SDC ’12 en dat vanwege slordige, noem het organisatorische foutjes in de achterste en middelste linie van Grol, enkele goede kansen kreeg, had Grol de wedstrijd in de eerste helft helemaal in het slot moeten gooien. Zo was in het eerste kwartier Christian Pillen met een kopbal en broer Wouter Pillen met een vrije trap heel dicht bij een doelpunt. Ook Sander Nijhoff had geen geluk toen hij een voorzet van Doné Emaus in één keer op de schoen nam en de bovenkant van de lat raakte. Het eerste doelpunt kwam tot stand nadat Lennard Walterbos op meesterlijke wijze de bal onderschepte en Sander Nijhoff aan het werk zette, die vervolgens Sil Brockötter op maat bediende: 1-0.

Omdat Grol in de eerste helft geen voldoende afstand van de ploeg uit Denekamp had genomen, liep het praktisch de gehele tweede helft achter de feiten aan. Daarbij had men ook nog eens alle geluk in de zeilen toen Sander Nijhoff een strafschop veroorzakende overtreding binnen de beruchte lijnen beging en daardoor niet tegen een tweede gele kaart aanliep. Na de reeds in de eerste helft opgelopen gele prent, bleef Nijhoff derhalve een velverwijzing bespaard.



Nadat invaller Mart Zieverink even voor het eindsignaal een goede kans onbenut liet, was het Sil Brockötter, die de bal uit een perfecte voorzet van Bart Porskamp achter goalie Niek Nijenhuis van SDC ’12 kopte. Eindstand: 2-0.

Met nog zes wedstrijden te gaan op naar de volgende ontmoeting, te weten zondag 14 april a.s.: PH 1 (Almelo) - Grol 1, aanvang: 14.00 uur. De eerstvolgende thuiswedstrijd op het sportpark Den Elshof vindt plaats op zondag 21 april a.s.: Grol 1 - AJC ’96 1 (Losser), aanvang: 14.30 uur.

Wedstrijdinformatie

Speelronde:

20

Wedstrijd:

s.v. Grol 1 - SDC '12 1

Scheidsrechter:

J. Wossink uit Haaksbergen

Eindstand:

2 - 0

Ruststand:

1 - 0

Scoreverloop:

15e min. 1 - 0 Sil Brockötter
92e min. 2 - 0 Sil Brockötter

Gele kaarten: Grol: Sander Nijhoff
SDC '12: Sander te Steege

Opstelling Grol:

doel: Max de Vries
achter: Thomas Porskamp, Tim Peters, Michel Kamphuis, Wouter Pillen,
midden: Lennard Walterbos (38e min. Bart Porskamp), Donè Emaus, Christian Pillen,
voor: Bram Rhebergen (73e min. Mart Zieverink), Sil Brockötter, Sander Nijhoff.

Geblesseerd: Mark Peters, Bram Huls, Tom Meulenbeek, Simon Dibbets en Robin Schuurmans
Sponsor wedstrijdbal:

Boekhandel Wiegerink uit Groenlo

Pupil van de week: Jipp Krabbenborg en Stijn Berentsen uit Grol F7
Bijzonderheden: Laten we het deze keer maar eens als een bijzonderheid aanmerken, dat het bijzonder aangenaam was om in het voorjaarszonnetje te genieten van een mooie voetbalwedstrijd.

Uitslagen 2e klasse J

s.v. Grol - SDC '12 2 - 0
AJc '96 - Heino 0 - 0
PH - Tubantia 0 - 4
De Zweef - Dieze West 3 - 2

Wijhe '92 - Luctor et Emergo

0 - 5
ATC '65 - KOSC 2 - 1
Victoria '28 - WVC 5 - 2

Stand 2e klasse J

1 Luctor et Emergo 20 - 42
2 S.v. Grol 20 - 39
3 Dieze West 20 - 37
4 De Zweef 19 - 35

5 PH Almelo

20 - 32
6 SDC '12 19 - 28
7 Heino 19 - 27
8 ATC '65 20 - 26
9 AJc '96 20 - 22
10 Tubantia 20 - 21
11 WVC 19 - 19
12 Wijhe '92 19 - 19
13 Victoria '28 20 - 18
14 KOSC 19 - 17