Anticlimax voor Grol na verlies tegen degradatiekandidaat

01-04-2013

Grol 1 verliest met 1 - 2 van KOSC 1

“De bal mocht er niet in hè.” Aldus een bijna verontschuldigende KOSC-trainer Marcel Degenaar van KOSC, 10 minuten na afloop van de wedstrijd tegen Groltrainer Jos Heutinck als deze de kleedkamer opzoekt. Even daarvoor heeft Heutinck zijn manschappen toegesproken die met verve het blauwwit verdedigden deze middag, maar helaas een stukje geluk ontbeerden en zo met lege handen bleven staan, tegen de op dat moment nummer laatst van de competitie, twee dagen na de euforie na de puike prestatie tegen Dieze West in het verre Zwolle.

Veel Grollenaren rekenden op 3 punten dit dubbele Paasprogramma, maar niemand zal gedacht hebben dat de punten dan in uitgerekend in Zwolle opgehaald zouden worden en er thuis tegen KOSC verloren zou worden. Na het (terechte) applaus zaterdagavond in de eigen sportkantine voor de spelers van Grol’s vlaggenschip, rekende alles wat de blauw-wit brigade een warm hart toedraagt dan ook op de volle buit dit Paasweekeinde. Toch gebeurde dit helaas niet.


Foto's: streekgids.nl

Vol ongeloof zitten en staan de Grolspelers met elkaar in en om de dug-out, om het totaal onverwachte en onnodige verlies langzaam tot zich door te laten dringen. Het hoofdveld wordt op dat moment ingenomen door feestende KOSC-spelers, die hun doelman Denis Feldman en assistent scheidsrechter omhelzen als ware helden. De eerste om enkele fraaie reddingen en alle hoge ballen van Grol onderscheppend in de hectische slotfase. De laatste om zijn soms bedenkelijke manier van vlaggen. Op enkele cruciale momenten stak de beste man volkomen onterecht zijn vlag in de lucht en reageerde scheidsrechter Pit met een fluitsignaal. Dit tot grote frustratie van de Grolspelers en trouwe aanhang. Toch zou het te goedkoop zijn de nederlaag daar op af te schuiven.
Jos Heutinck is voor de dug-out staand helder tegen zijn team. “Soms zit het mee en soms zit het tegen. Vandaag was zo’n dag dat het tegen zat. Jullie hebben er alles aan gedaan. Op het eind nog zoveel kansen. Onvoorstelbaar dat hij er dan niet in wil. Natuurlijk mag je teleurgesteld zijn. Dat ben ik ook, maar zondag opnieuw jongens. Tegen SDC.”

‘Niet in de war raken’

Als de spelers in een ‘stille tocht’ de kleedkamer opzoeken kijkt Jos nog heel even terug. “Ik kan niemand iets kwalijk nemen. Ze hebben er hard voor gewerkt. Op het laatst met 4 spitsen zelfs. We hadden die 2-0 moeten maken, en dat gebeurde niet, terwijl de kansen er wel waren. Als die 2-0 snel valt dan is de wedstrijd waarschijnlijk gelopen. Het geluk dat we een andere wedstrijd misschien mee hadden, hadden we vandaag niet. Erg jammer, maar we moeten hier niet van in de war raken.”



Vooraf vertelde de sympathieke en Groltrainer nog dat de wedstrijd tegen KOSC een belangrijke testcase zou worden voor zijn team. “Vandaag kunnen de jongens laten zien dat we een terechte kampioenskandidaat zijn en hoe we omgaan met het goede resultaat van afgelopen zaterdag tegen kampioenskandidaat Dieze West en nu tegen de onderste ploeg. Deze wedstrijd is niet te vergelijken met die tegen Dieze West. Maar goed, de jongens hebben me dit seizoen vaker weten te verrassen. We zullen zien vandaag.”

Was het na afloop tegen Dieze West tijd voor een feestje. Lang liet Jos Heutinck zijn spelers niet van deze overwinning genieten. Jos hierover: “We zijn ondanks dat het Eerste Paasdag was, ’s morgen met zijn elkaar bij elkaar geweest om met zijn allen het vizier op deze wedstrijd te richten. Dat hadden we voor dit weekend al samen besloten. De groep is er klaar voor.”

Andere kant

Niets duidde er na de prachtige 1-0 van Sil Brockötter op dat deze stand nog omgebogen zou worden. Daar was de tegenstander, met alle respect voor hun tomeloze inzet, gewoonweg voetballend te zwak voor. Het was dan ook wachten op de 2-0, en misschien nog wel meer. De genadeklap werd echter niet uitgedeeld. Voetballend was het niet altijd even goed wat op de mat gelegd werd. Toch werden met name in de eerste helft enkele prachtige aanvallen, met regelmatig weer een hoofdrol voor linkerspits Sil Brockötter, helaas niet afgerond. Daarnaast ontging scheidsrechter Pit een zuivere handsbal van een KOSC-speler in het eigen strafschopgebied. Verzachtende omstandigheid voor Grol moet helaas zijn dat de leidsman hier geen blaam trof, gezien de plek waar dit gebeurde en de plek waar hij zich bevond. Maar toch, misschien toch een cruciaal moment! En dus bleef de opponent uit Ootmarsum ’in leven’.



En zoals dan wel vaker gebeurt, valt de goal dan aan de andere kant. Volkomen onverwacht en tegen de verhouding in diende de 0 op het scorebord onder het woordje ‘Gasten’ vervangen te worden door een 1. Even later zelfs door een 2, door een toegekende penalty, na een ongelukkige handsbal in de Grol-defensie. Toen stond de scheidsrechter wel goed! In plaats van met een 3 of 4-0 voorsprong de rust in te gaan, werd de thee genuttigd met een 2-1 achterstand.

In de tweede helft bleef Grol aandringen zonder eerst veel kansen te creëren, die later kwamen. Een bal van invaller Bart Porskamp werd van de lijn gehaald en een prachtige volley liggend vanuit de lucht van een andere invaller, Mart Zieverink, liet de KOSC-doelman kansloos, maar kreeg deze hulp van de lat. De inzet van Grol was aandoenlijk, maar helaas werd de inzet niet beloond. De bal wilde er deze middag gewoonweg niet in. Ook niet met de in de in de slotfase mee naar voren stormende doelman Max de Vries.

Hulp van boven

Had uw verslaggever nog even hoop op hulp van hogerhand toen de bij Grol in de lagere regionen spelende Pastor Joan Klaassen achter de goal van KOSC ging staan in de tweede helft, maar helaas mocht het niet baten. Tot verbazing van de scribent dezes viel deze na afloop in de armen van de assisistent-scheidsrechter van KOSC. Toch even tijd voor opheldering bij deze sympathieke en altijd en nu wederom goedlachse Grolman Klaassen. “Ik heb doar vrogger vief joar evoetbald en ik ken wat leu um het team hen. Ik denk ik loop d’r effen hen. Toch had ik een geliekspel minimaal terecht evondene veur Grol.”

Aanstaande zondag

Aanstaande zondag mogen onze jongens het opnieuw proberen. Dan staat de thuiswedstrijd tegen SDC '12 op het programma. De uitwedstrijd werd in de derde speelronde met 4-1 gewonnen. De neuzen staan zondag vast weer dezelfde kant op en verdient dit team wederom alle steun, want een kampioenschap of niet, Grol 1 levert dit jaar een meer dan fantastische prestatie, met een jonge ploeg die alle lof en respect verdient. Petje af voor Jos Heutinck en zijn staf en zijn gretige spelersgroep. Dus zondag zal het wederom fijn langs de lijn zijn op Den Elshof. Alle vertrouwen in een goede afloop…..en let wel, er is nog van alles mogelijk met slechts 3 punten achterstand op koploper Luctor et Emergo. Er is nog helemaal niets aan de hand. Hup Grol!

Wedstrijdinformatie

Speelronde:

19

Wedstrijd:

s.v. Grol 1 - KOSC 1

Scheidsrechter:

H. Pit uit Arnhem

Eindstand:

1 - 2

Ruststand:

1 - 2

Scoreverloop:

18e min. 1 - 0 Sil Brockötter
27e min. 1 - 1
35e min. 1 - 2

Gele kaarten: Grol: Done Emaus

Opstelling Grol:

doel: Max de Vries
achter: Thomas Porskamp, Tim Peters, Michel Kamphuis, Wouter Pillen,
midden: Lennard Walterbos, Donè Emaus, Sander Nijhoff,
voor: Bram Rhebergen, Sil Brockötter, Bjorn Koldeweij.

Sponsor wedstrijdbal:

Gall & Gall Thomas Wallerbosch

Uitslagen 2e klasse J

s.v. Grol - KOSC 1 1 - 2
AJc '96 - Dieze West 2 - 4
PH - SDC '12 3 - 3
De Zweef - Luctor et Emergo 1 - 1

Wijhe '92 - Victoria '28

4 - 3
ATC '65 - WVC 3 - 2
Heino - Tubantia 3 - 0

Stand 2e klasse J

1 Luctor et Emergo 19 - 39
2 Dieze West 19 - 37
3 S.v. Grol 19 - 36
4 De Zweef 18 - 32

5 PH Almelo

19 - 32
6 SDC '12 18 - 28
7 Heino 18 - 26
8 ATC '65 19 - 23
9 AJc '96 19 - 21
10 WVC 18 - 19
11 Wijhe '92 18 - 19
12 Tubantia 19 - 18
13 KOSC 18 - 17
14 Victoria '28 19 - 15