Grol B3- Dinxperlo B1

03-10-2010

Onder prima weersomstandigheden trad de 3e selectie van de Grol B-jeugd aan tegen de 1e selectie van Dinxperlo. Met vertrouwen begonnen we aan deze wedstrijd in de volgende opstelling: Danny in het doel, achterin Philip, Pascal, Tom en Robin, op het middenveld Jesper, Pim en Mark en voorin Thorsten, Ron en Dirk. Omdat we dit seizoen voor het eerst met een voltallig selectie waren, zaten Marnix, Rowan, Cas en Nick op de bank.

Na 3 minuten spelen ging onze defensie opzichtig in de fout door de spits van de tegenpartij de bal zo in de voeten te spelen, waardoor hij vrij baan had naar ons doel. Ook de goed keepende Danny kon niet voorkomen dat er gescoord werd. Na deze tegenvaller namen wij het heft weer in handen, maar grote kansen leverde dat nog niet op. Tijdens een van de spaarzame aanvallen van Dixperlo kregen ze een corner. Daaruit werd opnieuw gescoord door niet alert ingrijpen. Kort daarna raakte Philip licht geblesseerd aan zijn bovenbeen. Tijdens zijn verzorging gaven Tom en Pascal aan dat ze last hadden van een knieblessure en gewisseld wilden worden, zodat we in 1 keer 3 verdedigers moesten wisselen. In dat geval is zo’n “volle bank” erg prettig voor de coaches. Vlak voor de rust had Jesper een uitstekende actie bij de achterlijn van Dinxperlo. Zijn voorzet werd door Thorsten hard ingeschoten, maar een verdediger wist de bal nog net tegen te houden. Bij een volgende Grol aanval kwam Pim wat te hoog in met zijn been en raakte zijn tegenstander op het hoofd. Geen boze opzet, maar wel voldoende voor een 5 minuten tijdstraf voor onze Pim. Doordat Dinxperlo zonder wisselspelers naar Groenlo was gekomen en de geraakte speler niet verder kon, speelde we de laatste minuten van de 1e helft dan ook 10 tegen 10. Een van de laatste acties van de 1e helft was een vrije trap net buiten de 16 meter, die door Mark naar de verre kruising werd gekruld, maar de zeer goede keeper van Dinxperlo redde fantastisch.

In de 2e helft nam Cas de plek in van Dirk. Inmiddels was Pim weer binnen de lijnen en speelde we dus met 1 man meer. Er was een groot veldoverwicht voor Grol, maar doelrijpe kansen leverde dat niet op.  Toen een speler van Dinxperlo ook nog eens een tijdstraf van 5 minuten kreeg opgelegd voor spelbederf en deze jongen het nodig vond de scheidsrechter te beledigen, mocht hij gaan douchen en speelde Dinxperlo verder met 9 man.
De Grol spelers wisten zich echter geen raad met zo veel ruimte en mede door zeer zwakke passing wist Dinxperlo de aanvalsgolven relatief gemakkelijk tegen te houden. De spelers van Dinxperlo wisten elkaar veel beter te vinden en waren ook meer gedreven om de voorsprong vast te houden. De laatste 10 minuten leverden nog wel veel spektakel op doordat Grol alles op alles zette om te scoren en de verdediging van Dinxperlo met veel kunst en vliegwerk dat trachtte te voorkomen. Mede dankzij hun uitstekende doelman wist Dinxperlo de 0-2 overwinning over de eindstreep te brengen. Als je met 9 man bijna 40 minuten kans ziet een 0-2 voorsprong vast te houden, heb je dan ook verdient gewonnen. We nemen ons petje af voor deze tegenstander.