Competitie signalen KNVB

21-01-2022

De KNVB heeft deze week twee berichten aan de verenigingen gestuurd. Over het zaalvoetbal en het jeugdvoetbal. Beide gaan over de herstart van de competitie.

Bij het zaalvoetbal is trainen en onderlinge wedstrijden spelen weer toegestaan. Wel binnen een mondkapje op – behalve bij het voetballen -  én een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien. Deze twee maatregelen blijven waarschijnlijk ook gelden bij de herstart van de zaalvoetbalcompetitie.

Als de persconferentie van de regering op 25 januari a.s. ervoor zorgt dat er weer competitiewedstrijden mogen worden gespeeld, dan wordt er in het weekend van 28 t/m 30 januari weer gestart met inhaalwedstrijden in de A-categorie en misschien regulier geplande wedstrijden in de B-categorie, zowel bij de jeugd als bij de senioren. Dit laatste is nog niet helemaal duidelijk. Zie programma website voor voorlopig ingedeelde wedstrijden en hun status. Hou deze webpagina's dus goed in de gaten: https://svgrol.nl/wedstrijdinfo/deze-week en https://svgrol.nl/wedstrijdinfo/volgende-week

In de A-categorie bij de jeugd worden, waar van toepassing, in ieder geval de najaarscompetitie verder uitgespeeld. Vervolgens wordt de promotie-degradatieregeling toegepast en daarna wordt een nieuwe competitie met een nieuwe indeling gestart. Dat is dan de voorjaarscompetitie met opnieuw een promotie-degradatieregeling.

De verwachting van de KNVB blijft dat de competities in het eerste weekend van februari volledig worden hervat. Met of zonder publiek, dat is nog niet duidelijk.